september 20

Pasteitjes – Flapjes

Benodigdheden voor 20 stuks:

  • 2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • verse peper (madam Jeannette of iets milder een chili peper)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 laurier blad
  • halve theelepel gemberpoeder
  • halve theelepel komijn
  • zwarte peper naar smaak
  • theelepel paprika poeder
  • halve theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 1 groeten of kippen bouillon blokje
  • 500 gram aardappels
  • 2 nasi/bami pakket (= ca 800 – 1000gram gesneden groente)
  • 2 of 3 tomaten
  • 1 kilogram gehakt of kipfilet
  • 20 vierkantjes bladerdeeg (Koopmans)
  • 1 rauw ei
  • 7 gekookte eieren

Bereiding:

Doe een flinke scheut olie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook aan. Voeg de kerrie, laurier, gember en komijn toe. Zorg ervoor dat dit niet aanbakt. Als het goed gefruit is in de pan, voeg dan het gehakt of kipfilet in blokjes toe, doe dit op hoog vuur.

Snijd de tomaat in partjes. Als het vlees redelijk gegaard is in de pan, kunnen de tomaten erbij. Het vuur kan nu op een laag standje.

Voeg de zwarte peper, paprika poeder, nootmuskaat, kipkruiden en het bouillon blokje toe. Doe een deksel op de pan, zodat het vocht niet weg kan. Kom je vocht tekort in je pan, doe er dan een klein scheutje water bij. Laat het lekker pruttelen op laag vuur.

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes, zo groot als dobbelsteentjes. Voeg de aardappel en de nasi/bami groente toe. Meng het geheel en laat het minimaal 40 minuten op het vuur met het deksel op de pan.

Koop 7 eieren hard en pel deze. Snijd de hard gekookte eieren in kleine stukjes en roer deze door het mengsel in de pan.

Zet de oven aan op 220 graden Celcius.

Leg 20 blaadjes bladerdeeg uit, zodat deze kunnen ontdooien. Doe op elk blaadje twee eetlepels mengsel. Vouw de blaadjes diagonaal dicht tot driehoekige flapjes. Druk met een gebaksvorkje de randen goed aan.

Als alle flapjes dicht zijn, klop dan het rauwe ei en smeer met een kwast wat ei over de bovenkanten van de flapjes. Hierdoor krijgen ze meer kleur in de oven.

Doe de flapjes 20 minuten in de oven op 220 graden Celsius.



Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 20 september 2016 by Alisha in category "eat me", "Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *