Atjar Ketimoen – Zoetzuur van Komkommer

Benodigdheden:

  • 2 komkommers
  • 1 grote ui
  • 2 kemirinoten
  • Snufje trassi
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel pindakaas
  • Azijn naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Zout

Bereiding:

Komkommers schillen en in blokjes of dikke repen snijden. De komkommer stukken met zout bestrooien en dit 20 minuten laten staan. Na deze 20 minuten de komkommers afspoelen.

Kemirinoten klein maken; met bijvoorbeeld een schaaf. En daarna de schaafsels kort roosteren in de koekenpan.

De ui snipperen en iets fruiten in de koekenpan.

Alle ingredienten bij elkaar doen in de kom en naar smaak azijn en suiker toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *