augustus 3

Dag 25

06:05~21:26 DAG 25: wie overleeft die leeft.

Als je mij normaliter de Ah instuurt met een hongergevoel… ben ik rijp om onder curatele te staan. Ik koop als een instabiele-bonus-kaart-houder alles!

Als ik op mijn werk (bakkerij) ben en er is om wat voor reden ook iets wat we legaal mogen eten, dan eet ik dat. Maakt niet uit wat. Mn smaak papillen zijn resistent tegen alle vieze suikers. Als een soort van vacuüm-buis slurpt mn maag het door mn slokdarm naar binnen, special delivery. Er wordt niet gekauwd of geproefd; hap, slik en weg.

Als ik mijn keukenkasten opentrek, zie ik daar voor een half jaar voedsel. Niet dat alles het qua t.h.t een half jaar trekt, daarom geef ik vaak gul aan de medemens die het niet zo breed heeft. Ik gooi eten niet weg.

Nu hebben we ramadan. En veel honger. Eigenlijk vraag ik me af; wat is honger en hoeveel soorten honger hebben we??

Als ik nu in de Ah loop, is werkelijk niets avond-maal-waardig. Evenals de troep in mn keukenkastjes. Het is mijn lichaam niet waard. Hoeveel honger ik ook heb, in de supermarkt doe ik tijdens ramadan niet mee aan die commerciële flauwekul.

Op mijn werk denk ik dan toch opeens aan droogstaand Afrika. Met iets lekkers voor mn neus denk ik; zij hebben niet eens werk, laat staan dat ze in een bakkerij werken. Dus wederom geen trek in ‘gebakken lucht’ of een lekkere ‘larie-koek’, want dat is eigenlijk wat we verkopen.

Nee, dit hongergevoel is anders, dan wanneer je alles al hebt. Dit is geen vraag naar eten/ suikers, dat is allemaal psychische apekool. Dit is het gevoel van overleven (lees: fractie ervan) en merk ik nu dus dat ik al die luxe niet nodig heb. Overleven doe je met verstand en je lichaam, niet met suikers, niet met geld, niet met overtollige liefde…enz. want dan heet het gewoon leven.

Iemand die wat dan ook overleeft, weet heel goed hoe en dat hij leeft!
Of het nou komt door hongersnood, oorlog, ziekte, ongeluk of welk ‘mankement’ dan ook…Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 3 augustus 2013 by Alisha in category "Ramadan 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *