juli 30

Dag 21

05:59~21:33 DAG 21: geloofsovertuiging

Doe je ramadan uit geloofsovertuiging? ‘Nee’ was steeds mijn antwoord. Vandaag ontdekt dat ‘ja’ een beter antwoord is. Geloofsovertuiging is niet per definitie synoniem aan religie. Geloof is iets als hopen, wat we willen of in negatieve gevallen waar we bang voor zijn. Geloof is een fictie. Overtuigingen zijn dingen die ik al kan, die ik over kan brengen. Die ik nu aan jullie over breng.
Geloofsovertuiging is dus eigenlijk niets meer dan van fictie werkelijkheid maken ofwel; je zelf een plaats geven in de realiteit. Je eigen ik waar maken, begrijpen, overbrengen en beseffen met welke kracht je dat doet.
En voor die kracht is maar één ding nodig, er is maar één voeding voor kracht: geloof.

Vroeger als je wilde spijbelen en je ouders wilde overtuigen dat je echt ziek was, voor het pietje-is-ziek-telefoontje-naar-school, kon je ook daadwerkelijk die dag echt ziek worden. Heel raar. Als je maar gelooft, komt de overtuiging van zelf.

Ik was mijn eigen geloofsovertuiging wel een beetje kwijt 21 dagen terug. Ik was de baas over mezelf zijn ook een beetje kwijt. Ik was voor een stevige surinaamse tante extreem onzeker. Ik geloofde niet en begon vragen te stellen alsof ik op zoek was naar een doel. Ik was in gedachte de enige die een rot dag had. En newton’s zwaartekracht had mij meer te pakken dan menig ander levend wezen op aarde. En een manier van bezinning trok mij wel aan. Ik kan het, dus ik doe het. En zo kwamen we op dag 21 van de ramadan. Ik spiegel mn zelfverzekerde ego niet meer af aan de buiten wereld, ik voed het nu uit eigen kracht, want zeggen: ‘ik heb schijt aan wat men zegt of denkt’ is geen zelfverzekerde, komt maatschappelijk gezien wel heel stoer over. Alleen zo jammer dat je die ‘ander’ weer nodig hebt om zelf sterker te zijn. (Want als er niemand was, aan wie had je dan schijt?? Dan zou je dus niet zelfverzekerd kunnen zijn als dat de maatstaf was)
Ik heb zelf die kracht…uit inderdaad geloofsovertuiging… geloofsovertuiging in mezelf! En natuurlijk doe ik ramadan ook om weer een debiele Alisha actie op mn CV te hebben staan

‘Zit niet te dromen jongen, eet je pizza op’.Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 30 juli 2013 by Alisha in category "Ramadan 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *