juli 28 2013

Dag 19

05:57~21:35 DAG 19: Onafhankelijkheid & Egoïsme

Uiteraard niet te verwarren met egocentrisch (het alleen kunnen denken en handel vanuit eigen oogpunt).

Alsof je van honger niet genoeg gaat denken, trok ik vandaag nog even een blik verf open. De kozijnen en ik hadden een diepgaand gesprek over ‘wat als’.
En opeens bedacht ik; wat als Nico (een kennis) er niet was. Dan moest ik al mijn gereedschap zelf kopen, moest ik iemand anders zoeken die de me hielp met de grotere klussen. En van Nico ging ik door naar allerlei mensen die ik blijkbaar nodig schijn te hebben in mn leventje. Iedereen had wel een doel voor mij en voedde daarmee mijn afhankelijkheid.

Mensen rondom je zijn eigenlijk wel heel makkelijk. Samen zijn we zo’n groot geheel en toch maken we daar óf misbruik van óf niet optimaal gebruik van. Wie goed doet, goed ontmoet. Is echter een spreuk die bij de Ramandan past. Egoisme is taboe tijdens ramadan. En het is niet zo als je goed bij Pietje doet, je ook van Pietje terug krijgt. Nee je krijgt van Klaasje of (voor de ook stoned-zijnde-van-de-verf) uit het universum terug.

Wat als ik nou stop met geven? Zorg ik dan voor een file in de goed-doet-goed-ontmoet filosofie? Vind ik dan geen dubbeltjes meer op straat? What Happens??
Dus ik besloot vandaag onafhankelijk te worden van alles en iedereen. 30 minuten lang was ik onafhankelijk van jullie allemaal en toen dacht ik: zonder alle anderen zou het woord onafhankelijk m.b.t. mensen ook niet bestaan. Dus welke weg ik ook zou nemen, ik heb de ander nodig om mijn bestaan te kunnen indentificeren.

Ik ben dus afhankelijk op een gezonde manier met een vleugje egoisme on the side!Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 28 juli 2013 by Alisha in category "Ramadan 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *