juli 26

Dag 17

05:53~21:39 DAG 17: broederschap.

Broederschap is 1 van de ramadanpijlers. Buitenom het facebook-gebeuren, vind deze broederschap vooral plaats bij de uitvinders van de ramadan.

Ik zeg: ik doe ramadan

De stugge hollander doet gewoon z’n welk-vlees-heb-ik-in-de-kuip-ronde met een beetje soort ondervragingstechniek van; wat-doet-je-vader-wat-doet-je-moeder. Dan sniffelen ze nog even aan je, checken ze de blauwe ogen, het liefst willen ze nog als een hond tegen je aan pissen als domeinregistratie; ‘het is er wel een van ons, hoor!’
Dan komt altijd het zelf reflectie rapport dat ze opdreunen; ‘ja echt, ik zou dat echt niet kunnen, want…..’ Als ze dankzij hun eigen zelfreflectie tot het besef zijn gekomen dat wanneer zij een dag niet zouden eten, drinken en roken ze wel gek moesten zijn, hebben ze dan eindelijk een reactie terug gevormd op mijn zin ‘ik doe ramandan’, namelijk: stoer hoor!

De moslim aan wie ik hetzelfde zeg, zegt zonder al die rare fratsen, zonder vragen, zonder claimen dat ik bij het zelfde soortje hoor. Gewoon in 1 keer: stoer hoor!

Er was er zelfs 1 die nog nooit een ramandannende surinamer had gezien… het begon bijna een mag-ik-met-je-op-de-foto-moment te worden.Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 26 juli 2013 by Alisha in category "Ramadan 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *