juli 23

Dag 14

05:49˜21:43 DAG 14: Talkshow

hier volgen slechts 10 minuten uit mijn brein…. en ik ben 16u wakker op een dag

1 dag niet roken, eten en drinken tot zonsondergang kan nog vallen onder de noemer ‘ stoerdoennerrij’. 2 dagen zou knap zijn maar nog niet de top evenals dag 3. Op dag 4 begin je toch wel mee te tellen en ben je niet zomaar aandacht aan het trekken, nee je bent bezig te laten zien dat je je geest en lichaam wil reinigen. En zo ga je zonder trek/dorst de dagen door. Tot dag 14. Dan denk je… “oke oke ik heb het nu bijna een halve ramadan laten zien dat ik het kan. Kan iedereen het even aannemen dat ik die volgende 16 dagen precies zo hetzelfde zou doen??” Stoppen we met die poppenkast, hoef ik niet meer zo sober te leven, gaan we gewoon verder waar we gebleven zijn en hebben we het er nooooooooit meer over. Nee? slecht idee? Dan martel ik mezelf nog wel een lange 2 weken verder

Ik maak flink gebruik van de ramadan. Ik overdenk dat ik ‘hiermee’ zoveel meer kan bereiken. En hiermee is in dit geval; wilskracht. Kracht die ik heb te beschikken over mijn eigen lichaam. Uiteraard zijn er struikelblokken, kennen we verslavingen, hebben we een milieu, zijn we gevormd door het verleden. En toch maak of breek je het met je eigen bovenkamer.
Roken is verslavend, als je wil stoppen, is het door de nicotine niet makkelijk, maar dan ken je je eigen ikje nog niet, die kan zoveel meer aan.
Zuinig omgaan met eten, echt iets voor van die geitenwollensokkentrollen….NOT, als je het wil dan kan je het ook.

Ennnnn wat als je het niet wil?? Dan is dat ook prima, zolang het ‘niet willen’ maar niet inherent wordt aan ‘niet kunnen’. En ik kon ze vermoorden hoor, de luitjes die dit tegen mij zeiden, alleen vandaag geef ik ze toch de voordeel van de twijfel. Ik denk dat ‘wil ik niet en ik doe het niet’ met de volste overtuiging zeggen en zelf ook weten waarom even veel waard is als ‘ik wil het en dus lukt het me’. We kunnen het beter zien als een horizontale vergelijking met platte variabele (gelijk van niveau, de een is niet beter dan de ander) dan de verticale kant opgaan, daar waar ‘ik wil het’ als beter gezien wordt dan ‘ik wil het niet’. Zou zoveel meer duidelijkheid geven als iedereen wel overwogen kon zeggen ik wil het wel/ik wil het niet. Dan maar maatschappelijk verantwoord te zeggen ‘ik wil’ en om ‘ik wil niet’ als pseudoniem te gebruiken voor ‘ik heb geen zin’.

ratel ik nu weer in het stil door.. anders wordt deze lap te lang Hele discussies en gesprekken heb ik met mijzelf, het lijkt wel een talkshow in mn hoofd. Er zijn nog stoelen vrij, mocht iemand interesse hebben

Tijd voor het late middag dutje!Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 23 juli 2013 by Alisha in category "Ramadan 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *