juni 6

Popeye wie was de mol 2012

Vooral mijn vrienden die dit mee gemaakt hebben. Het was voor mij een groot succes!

Barstens vol taalfouten en verkeerde zinnen e.d. Maar je denkt toch niet dat ik deze lap nog eens ga lezen… 🙂

Ook de neerbuigende schrijfwijze is zeker niet neerbuigend bedoeld. Respect voor een ieder!!

 

Opdracht 1.

De CD in de auto. Nummer 2 is nog niet bezig en Salima heeft de boel al weer door. Ik kwebbel gerust de hele weg over ‘raar maar waar’ gebeurde verhalen. Maar het enige wat ik er mee bereikte was de achteraf-zin “had ik het maar opgeschreven wat de nummers waren”. Nicky en Salima hadden een ‘rock nummer’ bij kandidaat Sharon geplaatst. Gezien ik wist dat dit super fout was, kon ik natuurlijk ook wel even melden dat het nummer ‘One’ van Metallica was. Hoe het verder moest, tja ik had niet opgelet, ik was te druk met mijn verhaal over mijn zwangerschaptest.

 

Opdracht 2.

De enige opdracht waarbij de mol mocht winnen. Nou geloof me, ik heb die rooklongen uit mijn lijf gerent. Kistje nummer 2, kistje nummer 2, kistje nummer 2 denderde door mn kop. Wat een mazzel dat ik het niet hard op uitsprak. Gelukkig kregen we meteen een biecht… wtf het spel is dan ook echt begonnen en ik ben de mol.

 

Opdracht 3.

Verwarring stichten tijdens het seinen, was niet nodig. Sharon deed haar uiterste best niet haar best te doen. Heerlijk om daar op mee te mogen teren. Natuurlijk vertelde ik Nicky en Ringo niet dat ze veeeeeeel te lang bezig waren met de opdracht en toen we nog maar 5 minuten de tijd hadden deed ik ook maar eens een goede daad. Thanks Sharon.

 

Opdracht 4 en 5.

Probeer zo lang mogelijk in het Cine Cafe te blijven. De organisatie en de mol moesten nog een beetje wennen aan elkaar. Hiervoor weer een biecht moeten gebruiken. Werkte prima. De portofoon die op tafel lag probeerde ik nog van zender te wisselen, helaas raakte ik klem in het menu ‘volume’.

Na een kleine hint van mijn fantastische leidinggevenden ging het van af nu dan echt op z’n mols.

Hoezo 2x het woord zuipschuit uitspreken? En wederom weer bedankt mede-kandidaten die ook foutjes maakten.

 

En die eliminatie, oeiii die was toch ook zo spannend. Pascal kon elke keer m’n knikkende knietjes weer voelen. En ik vond het ook echt spannend… want wie werden mijn tegenstanders? De groep werd uit gedund en ik zou opvallen.. hellup.

 

Opdracht 6.

Jasper en Ingeborg begonnen deze opdracht tegen over mij heel makkelijk: “lijkt me simpel; je hersens staan even uit bij deze opdracht” Dit heb ik dan ook maar gedaan. Waarom ik dan toch die kaart uit mn kop leerde, weet ik niet. Sterker nog waarom ik het nu vandaag de dag nog steeds kan op dreunen, is al helemaal een raadsel. Dus nummer 77 werd nummer 79, en nummer 79 werd nummer 77. Wat jammer nou. En nummer 91? Moest ik die ook leren? Oeps, dacht dat die bij Ringo hoorde. Snel bakje nummer 8 op de stapel, snel Sharon straks zijn we weer te laat. “Hebben we er wel 9?” Ja hebben we, hup hup go go. Hahaha.. hoe kon die groep nou achteraf denken dat ze er echt 9 hadden mee genomen. Het waren er altijd al 8 geweest. 🙂 Dus weer de mol-schijnwerpers op Sharon.

 

Opdracht 7.

Beetje warm worden met de rare spelletjes van Ingeborg, geniaal. Daarna jellende jeux des boules. Helaas een echte blessure. Maar eerlijk is eerlijk, die eindstreep had ik nooit gehaald.

Moordend-Volleybal kon ik dus ‘helaas’ niet mee doen.

 

Opdracht 8.

Roze helm, gouden kroontje, roze helm, gouden kroontje, roze helm, gouden kroontje… don’t forget.  En toen kwam het mooiste. Ik hoefde niets te doen, het werd gewoon allemaal gedaan. De groep besloot met tweetallen dat bos in te gaan, dus ik moest mijn mol-opdracht een andere wending geven. Jeroen besloot mijn maatje te zijn en ik vond het ook reuze gezellig met hem. Achteraf weer super mazzel gehad met m’n maatje. Deze mol kwam er na 27jaar achter écht nachtblind te zijn. En echt zonder mollen… ahum dollen, in mn uppie zag ik dus helemaal niets in het donker. Weer een aanwijzing dat ik de mol zou kunnen zijn, maar gelukkig ging dit er uit eindelijk weer in bij mijn mede-kandidaten. Best moeilijk met blessure en nachtblindheid (wat niet gepland is) mensen te overtuigen dat dit niet bij het spel hoort… lang niet zo moeilijk natuurlijk als wat ik bij opdracht 9 ga vermelden.

 

Ik achter Jeroen door het donkere bos. Handen op mn rug met daarin mijn gsm. Schermpje aan, schermpje uit. En hatsee de eerste jager gevonden, inleveren die roze helm. Helaas had Salima die gouden kroon ook al verloren…. Bedankt! Daarna Jeroen de spulletjes laten uitzoeken waar ik mee moest sjouwen. Bij gebrek aan jagers een dappere poging gedaan het geld niet in te leveren wat ik ontving. En Jeroen, die stak nog wel z’n hand voor mij in het vuur! Ik speelde zelfs nog een beetje vals met hem mee. Tja… Btw.. rode clownsneus… nooit aangeraakt.

 

Opdracht 9.

De ontvoering. Gna gna gna… aanwijzingen? 4 stuks? Ow ik telde er maar 3. Ik heb de groep toch mooi 15 min voor tijd geholpen met de juiste woordkeus op Google te geven. Dat het toevallig ook 15 minuten naar Grauw rijden is, tja… helaas. Nu komt toch wel het meest rare van mijn hele mol bestaan. Dat ik een dikke vette bloedende plek op mijn linker scheen heb (die iedereen kon zien) zeer sterk in twijfel getrokken werd verbaast mij wel… vooral omdat toen ik zei “ik weet niet hoeveel broers en zussen ik heb” gewoon klakkeloos aangenomen werd. Gelukkig vroeg Ringo nog wel een keer extra of ik er eens goed over na wilde denken wat ik op mijn wie-is-de-mol-intake-formulier had op geschreven. Maar het koste mij geen enkele moeite de groep te overtuigen dat ik niet wist hoeveel broers en zussen ik had.. maar dat de wond op mn scheen wel eens nep zou kunnen zijn… oei oei oei. Moeilijk spel.

De 4e hint, kwam ik om 08:15uur tegen in de keuken. Deze dubbel gevouwen, rudmer vriendelijk goedemorgen gewenst, deze naast een slapende Salima in mijn tas gestopt. 2 minuten later er weer uit gegooid en in de prullenbak gedeponeerd. Ruben kwam nog ergens met Koch, jiskefet en dus bij vuilnisbak uit. Ringo nam de taak op zich eens in die afvalbak te gluren… en ik dacht “Ringo kijkt nu recht naar die enveloppe… en hij doet alsof ie het niet ziet, hij is de mol” Toen ik daarna mijn molboekje pakte om ook dit te noteren… merkte ik weer op dat ik zelf de mol was. Geloof me, dit voelde raar. Heel raar. En vanaf dat moment was ik chagrijnig. En niet te zuinig. Gelukkig werd ook dit gewoon geaccepteerd.

 

Opdracht 10.

Kistje, geld pakken, vrijstelling nemen. Egoistische groep maakte het makkelijk voor de mol.

 

Opdracht 11.

De vliegenmepper. Al een uur voor het spel liep ik met dat ding door het huis te sjouwen. Beetje vliegen uitroeien en gekke bekken trekken. Eerlijk; ik was gewoon mezelf. Maar dat stukje ‘mezelf’ kwam goed van pas. Die vliegenmepper kwam tenslotte bij de spullen die we moesten verzamelen, helaas punten aftrek. Dom dom dom. Handcreme is geen bodylotion alisha, let nou eens op. Of vraag eens mensen of die het wel bij zich hebben.

 

Opdracht 12.

Er mogen geen voorwerpen tussen het bouwveld en het speelveld liggen. Nou dan trappen we eerst even de gouden gids over de lijn van het ‘bouwveld’. Die ligt daar goed, dus alles wat we nu verzinnen, helaas t zal nooit meetellen… Gelukkig dat ik nog een leuke afleidingsmanoeuvre had, telefoonboekje door midden scheuren. Pascal opperde bij mij om pijltje te vouwen en te kijken hoe ver we daar mee kwamen, tuurlijk, ik doe alles wat jullie willen, vol enthousiasme en veel inzet.

 

Eliminatie: please haal Ringo eruit, die gozer is hier veel te slim voor. Uiteindelijk kwam mijn wens in vervulling. Maar achteraf gezien, Ringo ruilen voor Pascal… hmmz dan was dat ook wel heel grappig geweest.

 

Opdracht 13.

Ren de longen opnieuw uit je lijf. Sharon en Pascal waren duidelijk aan het mollen, voor mij maakte me rol niet meer uit. Het spel werd nog gespeeld, maar was al gespeeld. De mede-kandidaten lieten we lekker verdrinken op 2 mensjes na… Daarna happen bij de plaatselijke snackbar en de laatste test. Vul ik bij de 1e twee vragen de antwoorden in die bij Sharon passen. Ik was er van overtuigd dat Sharon de mol was. Nee Alisha, jij bent de mol. Accepteren en doorgaan.

En inderdaad, ik was de mol. God wat was ik een slecht mens.

 

Er zullen nog een hoop kleine ‘owja’ momenten zijn, die hier allemaal niet in vermeld zijn. Maar ik wilde de grote lijnen even delen. Owja.. hier het eerste owja moment: Een tas gedurende de hele dag, open laten staan, met het geld eruit en dat afspreken met iedereen behalve Salima en Alisha.. valt een beetje op. Vooral omdat ik in de bioscoop zelf tegen Sharon had gezegd dat we een val moesten zetten voor de mol. Door het geld voor de pak te leggen 😉 Weet niet hoe het gelopen is, maar grappig dat je eigen idee wordt uitgevoerd… Heb 1 kans gehad, maar door een ex mede-kandidaat die mij liet schrikken, niet meer uitgevoerd. Wanneer? Toen een ieder dat 9e bakje ging zoeken van de Chinees. Wat een lol heb ik gehad zeg. Echt een top weekend! Bedankt Jasper en Ingeborg.Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 6 juni 2012 by Alisha in category "Op Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *