augustus 18

Dag 4: een rondjes van alles

Je zal het niet geloven maar er was weer ontbijt, vers van de bakker. Vandaag zouden we met de auto gewoon wat rond rijden. Hier en daar uit stappen om wat leuke plekjes nader te bekijken of om de dorst te lessen. Nabij gelegen dorpjes en ook de wat verdere stadjes. Helaas het was zondag, veel was gesloten. Al dan niet een leuke dag gehad. We lieten expres de navigatie in het dashboard kastje liggen en namen het grote Franse stratenboek mee van opa.

rondje-dag4A. Marly Sous Issy, ons vertrek punt bij Opa en Oma
B. Grury
Het dichts bijzijnde dorpje met winkels, zoals de bakker waar oma elke ochtend het brood haalde, 15 min met de auto
C. Bourbon-Lancy
Hier eindelijk een stadje, waar je bijvoorbeeld uit eten kan gaan. Leuk pittoresk plaatsje. Met een soort van weg-is-weg uit Harry Potter. Hier hebben we lekker een Coca Cola gedronken.. uit een jawel glazen flesje van maar liefst 0,5l. Vanaf opa zo’n 45 minuten rijden.
D. Moulins
Dit zou dan de eerste stad zijn die je tegen komt. Helaas het was zondag en de stad was dicht. Je hebt er grotere winkels en grotere namen komen je tegemoet.
E. Vichy
Het werd tijd om terug te rijden. Maar omdat we niet over de zelfde weg terug wilde, besloten we over Vichy te rijden. De grote snelwegen waren daar ook weer te vinden. Het was Frankrijk zoals we het kende. Mike viel op dat we maar 65 km van Clermont Ferrand verwijderd waren. Het begon even te kriebelen, maar we hebben het maar afgeslagen. We hadden nog een tempel te bezoeken. We hadden immers door dat 65km in Nederlandse begrippen heel ver klinken en dat we nu ook wel wat verFranst waren.
20130818-1427[020] - Mike Lis at France 20130818-1158[009] - Mike Lis at France 20130818-1206[014] - Mike Lis at France
F. Le Creusot
Via allerlei landweggetjes, die ik uit het stratenboek haalde, kwamen we bij Le Creusot. Dit was gepland in de onze ronde van Frankrijk. Hier stond namelijk een boeddhistische tempel.
Internet zeg:
Dit is de tempel van de 1000 Boeddha’s bij le Creusot in de Morvan. De tempel, gebouwd onder toezicht van Lama Sherab en een franse architect, is in 1987 ingewijd. Deze tempel die Dashnag Kagyu Ling genoemd wordt, de tcheuten en de traditionele retraite centra waren de eersten van dit soort die in het Westen gebouwd werden.
Het is een architectonisch meesterwerk uniek in Europa met de tempel, de fontein van de weelde, de kleine tempel van het licht, 35 kleine tcheutens. De tempel staat in een park met tussen bomen opgehangen gebedsvlaggen.
20130818-1621[027] - Mike Lis at France 20130818-1627[033] - Mike Lis at France 20130818-1614[026] - Mike Lis at France 20130818-1614[024] - Mike Lis at France

G. Autun
We konden vanaf de Tempel wel direct weer naar opa en oma, maar we hadden iets nodig wat redelijk op aan het gaan was: DIESEL. En we hadden in de vorige 250 km wel geleerd dat niet elk dorpje een pomp heeft. Eigenlijk geen enkel dorp. Je had er een kleine stad voor nodig op zn minst. We zijn met goede hoop naar Autun gereden, daar kregen we wat we nodig hadden. Uiteraard tankte we hier de auto vol, want de volgende dag zouden we een stop hebben in Zwitserland. Het land waar je pertinent niet wil tanken

H. Luzy
Tja we zijn er niet gestopt, maar je zal er door moeten rijden om terug te komen waar je bent begonnen.

We waren in tegenstelling dat gisteren niet verdwaald en ook op tijd voor het diner. Het laatste diner, want morgen gaan we weer op reis. De meest bizarre reis. Op naar de Mount Blanc!Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 18 augustus 2013 by Alisha in category "Frankrijk 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *